Gluténmentes univerzum

Élvezd az életet gluténmentesen

Élvezd az életet gluténmentesen

Lepény kenyér

2018. február 21. - Andrea Révész

Valószínűleg sokatoknak az elsők között üt szöget a fejében, hogy de basszus, mit fogok enni reggelire. Nos én egy finom, és gyors alternatívát tudok ajánlani, ami 10 perc alatt megvan. A leírása nem azért hosszú mert bonyolult, hanem mert, ha figyelünk néhány tényezőre, akkor biztosabb a siker

Ne csüggedjetek, ha első pár alkalommal szétesik, nem sikerül olyan szépen. Feltételezem egy rántás sem feltétlen sikerült elsőre mindenkinek.

A titka az, hogy a folyós és a túrós állag közötti megnevezhetetlen masszát kell kapjunk és akkor nem fog szétesni, vagy odaragadni.

  • 2/3 rizsliszt
  • 1/3 burgonyapehely
  • Víz
  • Bármilyen fűszert tehettek még bele, amit szerettek

A rizslisztet, burgonyapelyhet és a sót keverjük össze. Közben tegyünk fel egy kis zsiradékot (vaj, zsír, olaj, ki mit használ) Majd apródonként öntsünk vizet a száraz alapanyagokhoz, addig amíg egy enyhén folyós állagú masszát nem kapunk. Ezt öntsük a serpenyőbe és amennyire lehet terítsük szét (kanál, villa, fakanál bármi jó) Ezután várjunk legalább egy percet és ha rázásra nem mozdul meg a készülő kenyérkénk akkor egy lapáttal nyúljunk alá. Kb. 3-4 perc múlva meg lehet fordítani. (célszerű egy lapáttal megkísérelni) A másik oldalát is 2-3 percig sütjük és kész is a kívül ropogós sűltkrumplis kérgű lepénykenyerünk.Én tükörtojással szoktam enni, de kenhetünk rá akár sajtkrémet is.

lepeny_kenyer.jpg tuktoj.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentesuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr5713688300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása