Valószínűleg sokatoknak az elsők között üt szöget a fejében, hogy de basszus, mit fogok enni reggelire. Nos én egy finom, és gyors alternatívát tudok ajánlani, ami 10 perc alatt megvan. A leírása nem azért hosszú mert bonyolult, hanem mert, ha figyelünk néhány tényezőre, akkor biztosabb a siker
Ne csüggedjetek, ha első pár alkalommal szétesik, nem sikerül olyan szépen. Feltételezem egy rántás sem feltétlen sikerült elsőre mindenkinek.
A titka az, hogy a folyós és a túrós állag közötti megnevezhetetlen masszát kell kapjunk és akkor nem fog szétesni, vagy odaragadni.
- 2/3 rizsliszt
- 1/3 burgonyapehely
- Só
- Víz
- Bármilyen fűszert tehettek még bele, amit szerettek
A rizslisztet, burgonyapelyhet és a sót keverjük össze. Közben tegyünk fel egy kis zsiradékot (vaj, zsír, olaj, ki mit használ) Majd apródonként öntsünk vizet a száraz alapanyagokhoz, addig amíg egy enyhén folyós állagú masszát nem kapunk. Ezt öntsük a serpenyőbe és amennyire lehet terítsük szét (kanál, villa, fakanál bármi jó) Ezután várjunk legalább egy percet és ha rázásra nem mozdul meg a készülő kenyérkénk akkor egy lapáttal nyúljunk alá. Kb. 3-4 perc múlva meg lehet fordítani. (célszerű egy lapáttal megkísérelni) A másik oldalát is 2-3 percig sütjük és kész is a kívül ropogós sűltkrumplis kérgű lepénykenyerünk.Én tükörtojással szoktam enni, de kenhetünk rá akár sajtkrémet is.